Eredményhirdetés – horgászblogger pályázat

Remélem megérte kivárni a hosszúra nyúlt értékelést, épp annyira, mint meghirdetni ezt a kihívást. Azt elárulhatom, hogy 99%-ban pozitív visszajelzést kaptam az ötlet miatt, így a jövőben is várható majd hasonló kezdeményezés. (Remélhetőleg nagyobb szabású és sokkal koordináltabb formában, a most szerzett tapasztalatokra építkezve.) Na, de elég a mellébeszélésből, jöjjön a 10+1 fős zsűri értékelése, izibe…

Peti Balázs – clogflyfishing

“Nosza. Az első nálam Lenthy Laci novellája, és nem azért, mert barátok vagyunk. Az övé az egyetlen olyan, ami letisztult, egyszerű és nem dagályos. Nem úgy, mint a többi. Hatásvadász elemek sincsenek benne, mint a legtöbb pályaműben. A bicskás jelenet zseniális, vitt mindent, senki nem írt hasonlóan emlékezetes dolgot az egész pályázat alatt.

A második helyezett a Páncélos ponty. A véleményem lásd fentebb Lacinál. Helyesbítenék: a második az összes Rajnai novella, mind kivételes írás, legszívesebben harmadiknak hoznám őt is ki, de ez nem lenne fair. Szintén egyszerű hangvétel, nekem néha kicsit dagályossá vált, de még az elviselhető szintig.

Harmadik helyezettet nem tudok megnevezni. De tényleg… Tudom, hogy az elvárás nem (csak) a novellisztikus stílus volt, de én erről az oldaláról néztem a pályaműveket. Legyen a harmadik Ivándy BÚÉK verse, az legalább ötletes volt és feldobta az egész versengést.”


Somodi Csaba – Mosoni Horgász

“Megtenném a pályázattal kapcsolatos értékelésem:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki részt vett a pályázaton, hogy vette a fáradtságot és ha virtuálisan is, de tollat ragadott! Köszönet azért, hogy olvashattam sok-sok zseniális művet!
Nehezen tudnék rangsort felállítani, hiszen minden egyes írás tetszett, mindegyik olvasása közben ott voltam a vízparton. Született novella, vers, élménybeszámoló, sok-sok csodás kép és feledhetetlen videó. Volt író, akinek művét olvasva kitűnt a rutin, látszott, nem először írt művet. Volt író, ki talán először írt, de sorai közt olvasva látható a fényes jövő akár bloggerként, akár íróként.

Mindenkit szívesen a dobogón látnék, ám mivel dönteni kell, megteszem:

1. Rajnai-Rotter Csaba Te leszel a kisunokám című műve. Magán a horgászaton kívül ügyesen beleszőtt az író egy olyan történetet, amely emlékezetes maradt számomra így hónapok után is. A leírás, a szereplő személyek bemutatása is nagyon helyén van. Profi munka.

2. Sörös Bence Három után
Az író személyében feltehetően egy lelkes új bloggert köszönthetünk. Tetszettek a képek, a folyó, a természettel való összhang, a ragadozók becserkészése utáni fáradhatatlan vágy, a könnyed és mégis olvasható megfogalmazás, a történet valódisága.

3.Kühl Mátyás: Egy kezdő horgász a tengeren, illetve Merényi Kocka István: Hogy legyek én is horgászblogger
Nem tudok kettejük közt választani.
Kühl Mátyás műve a realitás talaján áll, szembehelyezi az olvasót egy horgász valódi megszállottságával, kitartásával. Őszinte, szívből jövő írás!
Merényi műve egyenesen tökéletes. Kiváló képi és írásos beszámoló. Nem kételkedem abban, hogy egy jövőbeni horgászbloggert köszönthetünk személyében, van érzéke ahhoz, hogy elinduljon ezen az úton.

A meg nem nevezett íróknak is szívből gratulálok, kívánom, minél több írásukkal színesítsék a horgász szakirodalmat, s hogy értékkel árasszák el ezáltal az internetet, vagy esetleg a nyomtatott sajtót.

Az általam felajánlott =Troby= készítette úszókat Rajnai Rotter Csabának adományozom, a feledhetetlen balatoni beszámolók, írások ellentételezéseként!”


Szabó Balázs – horgászvidék

“Részemről ezek a befutók. A nyelvi és a stilisztikai dolgok megítélése és bírálása nem az én kenyerem. Én az olvasás közben szerzett élmények, és az utána jövő gondolatok, és érzések után adom le a voksaimat! 😉

1. Rajnai Rotter Csaba: Te leszel kis unokám…
– Nálam ő volt a befutó. Egyszerűen elragadott magával az írás. Ő már szerintem jóval magasabb szinten van mint egy átlagos blogger! Ahogy Peti Balu írta. Ennek egy novellás kötetben lenne a helye!
2. Lenthy László: A magányos vadász
– Lackó írása azért fogott meg,mert annyira élményszerűen, annyira jól megfogalmazta, hogy mit is él át egy horgász (kajakos horgász)! Szeretem Olvasni az Ő írásait!
3. Kühl Mátyás: Kezdő horgász a tengeren
– Egy tényleg kezdő horgász, de ha így halad „profi” horgász (elnézést a szóért) lesz belőle. Első írásnak kifejezetten élvezetes olvasni való.

+1 Ivády István: B(oldog) U(nokák) É(lvezzétek) K(incseinket)! Istvánnak plusz pont (pontok) a versért. Ritka ilyet olvasni!


Fachs Tamás – aki nem ismerné, ajánlom figyelmébe a clogflyfishing blogon közzétett írásait, illetve a Facebookon szokta még sokkolni a közönséget téli wobbleres süllőivel

“Lőrincz József: Terroristák a Pó folyón – 6,5
Lenthy László: A magányos vadász – 9
Ivády István: B(oldog) U(nokák) É(lvezzétek) K(incseinket)! – 7
Rajnai Rotter Csaba: Te leszel kis unokám… – 8
Rajnai Rotter Csaba: Páncélos ponty – 8,5
Kühl Mátyás: Kezdő horgász a tengeren – 6
Rajnai Rotter Csaba: A berek adománya – 8
Kühl Mátyás: Egy kezdő horgász elmélkedése – 6,5
Sörös Bence: Három után – 7,5
Lőrincz József: Baktatok a patakon – 7,5
Merényi Kocka István: Hogy legyek én is horgászblogger?! – 8
Macska Jani: Kezdők szerencséje – 8,5

remélem nem hagytam ki senkit
nálam az első Lenthy László: A magányos vadász
második holtveresnyben:
Macska Jani: Kezdők szerencséje – 8,5
és Rajnai Rotter Csaba: Páncélos ponty”


rapanui – egyik kedves olvasóm, aki bátran ki merem jelenteni, hogy a valaha íródott horgászblogok legnagyobb ismerője.

“Akkor megpróbálom az erősen szubjektív szemüveggel olvasott írások megítélését itt megvilágítani.
Tematikusan haladok az első írástól az utolsóig, reménykedem, hogy nem hagyok ki egyet sem.

01.Lőrincz József – Terroristák a Pó folyón
1-2 kisebb hibától eltekintve grammatikailag helyes, nagyon száraz, minden humort nélkülöző eseményleírás. Nem tetszett.

02.Lenthy László – A magányos vadász
Nagyon klassz írás. Számomra egy csipet keserű szájízt ad a mostanában divatos 3. személy használata, persze ez mit sem von le a mű értékéből.
Az íráshoz kötödő hozzászólások kapcsán Bogyó révén ismertem meg Sancho írásait, ami nagy nyereség 🙂

03.Rajnai Rotter Csaba – Te leszel kis unokám…
Irodalmi babérokra tör az író, nem is reménytelenül 🙂
Azért egy rövid kis novellában kétszer “vallatni” a vizet, nekem egy csöppet sok, igaz aki nagyon keresi a hibát, bizton talál is egyet…
Halkan jegyzem csak meg, hogy olyan “valahol már mintha olvastam volna” érzésem van. Mindig Zabos Géza bácsi “Kedves játékot adtál” derengett fel bennem.

04.Rajnai Rotter Csaba – Páncélos ponty
Színvonala meg sem közelíti Csaba előző írásáét, de simán viszi az átlagblogosok által emelt lécet.
Hogy újfent kötözködhessek – talán szerencsésebb lett volna eol hárfa helyett simán eolt írni, de jobban tetszett volna a sallangmentes szélhárfa kifejezés.

05.Kühl Mátyás – Kezdő horgász a tengeren
A hozzászólások zömmel dícsérik a szerzőt, nekem ellenben nem tetszett. A sok szóismétlés csak ront az összképen.
Mostanában éppen az adriai horgászat vonz, de ez az olvasmány nem fokozta a vágyakozásomat.

06.Rajnai Rotter Csaba – A berek adománya
Ez tán jobban tetszett, mint Csaba első írása. Ha közülük kell választanom, nehéz dolgom lesz.

07.Kühl Mátyás – Egy kezdő horgász elmélkedése
Olyan “semmilyen” iromány. Nem jó, nem rossz, de mentségére legyen felhozva, örülnék ha ennél rosszabbat nem olvasnék a blogokon.

08.Sörös Bence – Három után
Egy megszokott blogos élménybeszámoló, aminek kötelező velejárója pár egybeírom-különírom hiba.
Nem estem le a hokedliról az olvasása közben 🙂

09.Lőrincz József – Baktatok a patakon
Mérföldekkel jobb a Pó terroristáinál.
Az ultralight, light pergetés és a sebes pisztráng a kedvencem, ez elég komoly ok a részrehajlásra.

10.Merényi Kocka István – Hogy legyek én is horgászblogger !
Végre megjelent, nem kis számban a humor is, de illő lenne ha a fiatalúr felvenne egy lektort, mert a “gerebjézni”; “meg van”; “leg siralmasabb”; “biciglizés”; “kiválló”; “egyenlőre” ez 3x is! kiverte a biztosítékot nálam. Az ikes igék ragozásába inkább bele sem merülök.
Ellenpontként viszont nagyon aranyos szóösszetételekkel és újonnnan kreált szavakkal dobogtatja meg a dobhártyámat az író 🙂

11.Macska Jani – Kezdők szerencséje
Rövid, de velős.
A videónál és halaknál már csak a környezet tetszik jobban.
Elsőként a novellák.
Ha most szemét akarnék lenni azt mondanám:
1. helyet megosztva adományozom Lenthy László – A magányos vadász és Rajnai Rotter Csaba – A berek adománya című műveinek.
3. helyezett Rajnai Rotter Csaba – Te leszel kis unokám…

Élménybeszámolók.
1. hely Nagy főlénnyel Merényi Kocka István – Hogy legyek én is horgászblogger ! megosztott
2. hely megosztva Lőrincz József – Baktatok a patakon és Macska Jani – Kezdők szerencséje

Összetett:
1. Lenthy László – A magányos vadász
2. Rajnai Rotter Csaba – A berek adománya
3. Merényi Kocka István – Hogy legyek én is horgászblogger!

Mivel a Pinkán horgászik Lőrincz József, felmerül bennem a kérdés, áll-e valamilyen rokonságban Lőrincz Lászlóval a vasi vizek “domolykókirályával”?” — ezt a kérdést benne hagytam, hátha választ kapunk rá. 🙂


Facskó Tamás – wobblermánia

“Az értékelésem:
1. Rajnai Rotter Csaba: A berek adománya – Az első hely nem volt kérdéses: Csaba egy író. Én a helyében biztosan nem süllyednék a bloggerek szintjére. 🙂 Ezeknek az írásoknak könyvben a helyük!
2. Lenthy László: A magányos vadász – Intelligens, elgondolkodtató. Egy írás igazi hangokkal, színekkel, ízekkel, szagokkal!
3. Merényi Kocka István: Hogy legyek én is horgászblogger?! – Teljesen más jellegű írás mint az előzőek, igazából nem is lenne szabad összehasonlítani a többivel. Sok mindennel tudtam belőle azonosulni, tetszik a stílus. Sokféle téma feljött az írásban, érdemes lenne őket egy saját blogon mélyebben kifejteni. ;)”


Fogarasi Gábor – Streamfun

“Nem tudom van e sorrend, de jöjjenek akik /amik engem megfogtak (bár vakartam a fejem rendesen). Litániát nem írok, csak ami belefér egy mondatba, hiszen a helyesírás-kohézió-témaválasztás és barátaik szerintem alap kell, hogy legyen.
Szóval:
1- Sörös Bence: Három után (Kajla és lélekből jön, akárcsak nekünk.)
2- Lenthy László: A magányos vadász (Ott voltam vele vizen és nekem ennél nem kell több.)
3- Rajnai Rotter Csaba: A berek adománya (Élettel teli és szépirodalmi.)

Értékelném még Macska Jani vidijós ténykedését és Merényi Kocka István munkájának koordinált csapongását.😉” – utána megbeszéltük és a fenti sorrend az mégis csak sorrend :):):)


Horváth Ferenc – steveolsonhun

“A csalik Lenthy Urat illetik!
Nekem ő volt az abszolut favorit!
Szavazni nem szeretnék.
Ezt írtam korábban is.” – Mivel Steve különdíjat ajánlott fel (elég faintos wobblerket), így a végső értékelésben nem számoltam a szavazatát.


Péter Dergez – Suszterbogár

“Ami a legjobban tettszett, az Rajnai Rotter Csabi két írása, nemigen tudnék választani a kettő közül, de leginkább a Páncélos ponty fogott meg, a másik is patent minden szempontból, de ez már bőven szépirodalom kategória, simán indulhatna novellaíró pályázaton. Semmi felesleg, semmi barokkos cicoma, egyszóval tuti. Másodiknak -nem mert jó barátom- Lenthy Laci Magányos vadásza a javaslat, hűen tükrözi a hasonszőrű emberek hozzáállását a vadvízi élethez. Harmadik befutónak Kühl Mátyás – egy kezdő horgász elmélkedése jött nekem, szintén olyan írás, amiket szívesen olvasok, az előzőnél említettee szempont alapján. Tetszett még Sörös Bence 3 után c. írása is, illetve Merényi Kocka István , de ott már megkezdődött az a szakmázás, ami miatt a többi szóba se jöhetett. Sosem élveztem az olyan blogokat, írásokat, amiket egy Rapala meg egy Carp Expert reklám közé dobnak be az újságokba. Persze ez alól kivételt képeznek az olyan oldalak, mint a tied, Halfaragóé, vagy Huzsvai Krisztiáné, hogy egyebeket ne említsek, hiszen ti a saját cuccaitokról írtok. Röviden ennyi. Örülök ha segítettem 🙂”


Kollár Zoltán – Köss tollat a horogra!

“Nem egyszerű első háromra szavazni, remek irományok, részemről mind beleférne az első háromba.
De ha már szavazni kell számomra talán legkedvesebb Lenthy László Magányos vadásza. Horgászni repített január elsején és ez nagy ajándék volt. Köszönöm Neki. Remélem lesz még sok sok folytatás.
Aztán folytatnám Rajnai Rotter Csaba: Berek adományával, sokadik olvasásra is élvezem fagyos hangulatát, igazi lebilincselő remekmű.
Majd harmadjára pedig Sörös Bence Három utáni csukájára és a városon áthajtó kényelmes kilencvenes tempójára voksolnék:D. Volt humor is meg csuka is…Legyen még sok belőle…

Gratulálok mindenkinek és mielőbb várom a közzétett blog címeket!”


Marcsó Zoltán – hungarianwobblers

Az értékeléseimet beírtam az összes pályamű végére, így csak a végső sorrendet írom:

 1. Lenthy László
 2. Rajnai Rotter Csaba (Páncélos Ponty)
 3. Merényi Kocka István

Az összesítés nem egyszerű, de az alábbi szabály szerintem igazságos:

 1. hely – 3 pont
 2. hely – 2 pont
 3. hely – 1 pont

Így a végeredmény a következő:

 1. Lenthy László: A magányos vadász     23 pont
 2. Rajnai Rotter Csaba: Páncélos Ponty     9 pont — itt meg kell említenem, hogy a másik két művére 8, illetve 6 pontot kapott, ami összesen 23 pont, szóval akár lehetne holtversenyben első, de egyrészt ebben a 23 pontban volt egy 3. hely, míg Lacinak a legrosszabb helyezése is csak 2. volt, másfelől most pályaművekre szavaztunk. A következtetés, hogy 3 darab ugyan olyan jó művet nem érdemes feltenni. Remélem Csaba is elfogadja az eredményt. Ahogy azt is, hogy a bronzot nem neki adjuk az ezüst mellé, hanem…
 3. Sörös Bence: Három után 6 pont

(A nyeremények átvételével kapcsolatban keressetek emailben, ha nem teszitek akkor én foglak keresni – nyugalom, ez nem fenyegetés 😉 )

és akkor még a helyezettek

4. Merényi Kocka István: Hogy legyek én is horgászblogger? 4 pont

5. Kühl Mátyás: Egy kezdő horgász elmélkedése 3 pont

6. Macska Jani: Kezdők szerencséje

és így tovább

Mivel elég késő van már, ráadásul betegen pötyögöm be a bejegyzést, lehet, hogy elszámoltam valamit, vagy épp helyesírási hibát vétettem. Kérlek, nézzétek el nekem és (ha van kedvetek számoljátok át az eredményt. 😉 ) Ha tényleg elcsesztem valamit, akkor azt privátban vagy akár kommentben is jelezhetitek.

Konklúzió. Mikor még kósza ötletként létezett, nem gondoltam, hogy ilyen sok dolgom lesz vele. 😛 Mikor kihirdettem, nem gondoltam, hogy ennyire pozitívan és lelkesen fogadjátok. Mikor eltelt az első pár hét és a beígért pályaművek csak nem akartak érkezni, kicsit letörtem. Végül, megtört a jég és a mérleg pozitívba fordult. Én végig csodásan szórakoztam. Köszönöm a pályázóknak és ha túl erősnek éreznétek a zsűri kritikáját, ne tegyétek, az internetes olvasóközösség ennél sokkal durvább. Inkább a fejlődésre motiváljon benneteket! Posztoljatok!

26 hozzászólás

 1. Nagyon köszönöm minden kedves olvasómnak és bírálómnak, hogy időt szánt írásaimra. Az azért ismét megerősödött bennem, hogy egy pályázat, akkor éri el a célját, ha az jeligés, és nem névre szóló, ugyanis így ki lehet zárni az esetleges összefonódásokból adódó értékelési anomáliákat. Csak egyetlen gondolat az értékelésekhez. Már sok estben értékelték műveimet, de még sohasem ért az a vád, hogy a stílusom dagályos lett volna. Annak ugyanis vannak jól felismerhető jellemzői (pl. jelző halmozás, körmondatok, stb.). Egy novellán belül egyszeri szóismétlés, ami valóban elkerülte a figyelmemet talán nem égbekiáltó bűn, azonban a plagizálást visszautasítom. Én pl. nem olvastam Zabos Géza említett novelláját, bár nagyra értékelem őt és horgászirodalmi munkásságát.
  Nos, mindent egybe vetve, nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ezen a versenyen, és megoszthattam néhány írásomat veletek. További bot görbülést, és kitartó fárasztásokat kívánok!

  • A jeligés pályázati feltétellel nagyon egyetértek. Ahogy a zsűri által értékelt pályázatokkal is, a közönségszavazat túrót sem ér. Persze itt más volt az alap elképzelés, és szerintem korrekt módon le is zajlott, Zoli, nagyon köszönjük, hogy felkavartad kicsit az “állóvizet”. 🙂

   • Kedves Balázs!

    Mi az, hogy elfogadom?! Nagy tisztelettel köszönöm! 😀

    ( u.i. Azért ide, mert az aktuális hozzászólás alatt nincs “Válasz” ikon.)

 2. A figyelmet, a lehetőséget köszönöm!
  Viszonzásul fogadjátok az alábbiakat!

  Csali-vers

  Komám néha a csalid nem kell a halnak,
  Olyan mintha beszélnél a falnak.
  Hiába próbálod cincálni előttük,
  Nem tudsz kapást kicsikarni tőlük.

  Nem jó, ha gyorsan, nem ha lassan húzod,
  Derék orsód eredménytelenül nyúzod.
  Teszel fel újabbat, keresed a választ,
  De a játszótárs valami mást választ.

  Aztán csak jön egy-két ütés, a szemed csillan,
  Látod, ahogy a ragadozók oldala villan.
  Újra jóleső érzés lesz újjá rajtad,
  Nem volt hiába, hogy fel pont ezt raktad!

  Nézed, hogy hol lehet még ellenfél,
  Nem számít az erős ellenszél,
  Dobod a csalit bokor alá épp,
  Hátha összeáll végre a kép.

  A kép, mi agyad vetítővásznát kitölti,
  A sok kirakós darabot összeölti.
  Hiszed, nem vagy te itt idegen,
  Nem hagyhatsz ily sokakat hidegen!

  Pedig de, nem sok jót ad ma ez a próba,
  Hiába hajigáltál mindenfélét a tóba.
  Na jó, a Balázsok szépen ettek,
  Mosolyt a képedre csak ők tettek. 😉

  Jó lenne, ha a többiek is tudnának szólni,
  Rád értékes gondolatokat szórni,
  Mert ez a csend minden, csak nem építő,
  Költői kedvet cseppet sem építő.

  A kritika pedig számodra értékes kincs,
  Vagy lehet épp az a beszédes, ha nincs?
  Az ítészek közt pedig mind mily értelmes,
  Hát miért ez a sok: „SZÓRA SEM ÉRDEMES!”?

 3. Rajnai úr! Nekem az ön írásai tetszettek. Igaz nem voltam zsűritag, csak olvasója a pályázatnak . Az bizonyos, nem lehetett szó nélkül elmenni a művei mellett. Remélem olvashatok még öntől!
  A.

 4. Uraim!
  Zolinak köszönöm a lehetőséget, a zsűrinek az értékeléseket. Remélem, az olvasóknak sikerült néhány percnyi örömet szerezni, ami kikapcsolta őket a mindennapokból, és ha csak gondolatban is, de a vízparton érezhették magukat olvasás közben. A cél ennyi volt.
  Csaba, a hozzászólásodból érzek némi sértettséget, bár az okát nem igazán értem, hiszen ez nem egy “vérre menő” versengés volt, csupán egy remek ötlet, aminek egyetlen igazi célja egymás szórakoztatása. Ami a baráti kapcsolatokat illeti, a tíz tagú zsűriből három embert ismerek, a többiekkel eddig soha nem találkoztam. Ez azonban remélem még az idén megváltozik, és alkalmam lesz a többiekkel is személyesen megismerkedni, mert számomra ez is motiváló volt a “pályázat” beadásakor. Ami az írói képességeket illeti, azt hiszem kettőnket nem lehet egy szinten említeni, hiszen, ahogy a többiek is leírták a Te írásaid valóban kötetbe illőek, míg én csak egy lelkes amatőr vagyok. Az írásom itteni sikere talán abból ered, hogy a horgászathoz, vízhez és természethez fűződő viszonyomat próbáltam történetbe foglalni, amit ebben a körben mozgó emberek tökéletesen át tudtak érezni, hiszen valószínűleg ők is hasonlóan éreznek.
  És még valami. Nagy örömmel és izgalommal várom a díjakat.

  • Kedves László! Nem vagyok megsértve, mert én is úgy fogtam fel a “versengést”, hogy egy jó játék. Csak azt nehezteltem, hogy plágiummal vádoltak, illetve olyan stílusjegyeket fedeztek fel írásaimban, amelyek nagyon is távol állnak tőlem. Ezzel együtt örülök, ha tesztetek az írásaim. A véleményemet már elmondtam az ön elbeszélésről, így nem ismételném magamat. Gratulálok az első helyéhez.

 5. Helló 🙂
  Nem támadás akart lenni. Fel sem ötlött bennem a plagizálás gondolata. Pozitív értelemben hatott rám a hasonlóság. Lehet félreérthetôen fogalmaztam. Elnézést kérek.
  A szóismétlés az én dilim (többek közt). Építeni próbáltam az észrevételemmel.
  Örülök, hogy olvashattam az írásaidat.Köszönöm.
  üdv rapa

  • Kedves Rapanui! Sajnos nem ismerem a valódi nevét, ezért szólítottam meg így. Valóban félreérthető, illetve másként nem érthető volt a véleménye, ez volt az ok, amiért reagáltam. A szóismétlés egy négy-öt oldalas novellában talán nem főben járó bűn, de abban igaza van, hogy nem szerencsés. Igyekszem is elkerülni, ha csak lehet, és talán a másik két elbeszélésben nem is volt ilyen. Azért köszönöm, hogy minősítette a munkámat, és főleg,. hogy olvasta azokat. Üdvözlettel: Rajnai Rotter Csaba

 6. Szívből gratulálok mindenkinek, aki elküldte a munkáját, időt és energiát fektetett bele a mi szórakoztatásunkra (azért remélem a sajátjára is)! Tök jó volt, köszönöm! Külön gratulálok a helyezetteknek!
  A magam részéről nagyon szurkoltam azoknak, akik (értsétek jól, amit mondani akarok…) blogposzt-szerűbb írásokkal jelentkeztek. A horgászblogok hétköznapjait ezek jobban jellemzik, mint az irodalmi igényességű dolgozatok. Persze, egy ideális világban – és néhány létező, mívesebb blogon is – mindkettő megtalálható.
  A házigazdának pedig köszönet a remek ötletért és a megvalósításért! Jöhet a következő… 🙂

 7. Üdvözlök mindenkit!

  Befutottam én is Oflájniából, annak is a térerőtlen, kies vidékeiről. Tetszett volna nektek is, tudom, hisz olvastam már a gondolataitokat.
  Így én csak most értesültem az eredményhírdetésről. Jaj, pedig türelmetlenül vártam már. (Zoli tudja csak igazán mennyire. 😃)
  NAGYON JÓL SZÓRAKOZTAM! Talán tömören így tudnám kifejezni a nagy köszönömöt, először is Zolinak, hogy kiötlötte és lebonyolította ezt a pályázatot és kirángatott minket a hétköznapokból, pillanatokra. – na most itt a “köszönet a zsűrinek…” következett volna, de akárhogy is gyúrtam a szavakat, csak Oszkárátadós émelygéssé alakult..

  Szóval élveztem a zsűri értékeléseit is, kritikáit is és a sorrenddel, a végeredménnyel is egyet értek. Köszi a támogatást, lelkesítést.

  Az, hogy részt vettem a pályázaton, tulajdonképpen annak köszönhető, hogy az utolsó pillanatban fedeztem fel a kiírást, így nem volt időm elolvasni a már megjelent műveket. Nekiláttam gyorsan összeállítani egy blogbejegyzést – egy olyat, amilyen elképzelésem volt idáig egy blogbejegyzésről. Miután leadtam az anyagot, akkor kezdtem el olvasni másokét. Micsoda szerencse! Ha lett volna időm elolvasni a pályázatokat, akkor biztos nem adtam volna le az enyémet. De örülök, hogy nem így lett. Nagyon jókat olvastam és kitágítottátok az elképzeléseimet a blogolásról. Remélem olvashatok még tőletek!

  üdv,
  Merényi Kocka István

  ui.: de most már húzzunk horgászni!

 8. Most már csak a nyereményeket kellene eljuttatni a nyerteseknek. Nem mintha nem lenne woblerem, de ha verseny akkor….

  • Jó pár éve megy a blog, eddig még mindig mindenki megkapta, amit igértem. Most sem lesz másként. Egyébként elmondom számomra 0 reklámértéke van egy ilyen pályázatnak és ez így van rendjén. Nem ezert csináltam … Azóta 2 blog is indult, amiért megerte, és ez a lényeg. Azokról is kellene már írnom, de nincs időm…. Irigylem, hogy másoknak van…

   • a tegnapi napon megkaptam a nyereményemet, nagyon köszönöm. Csupán azért mertem írni, mert egy pályázat, ha nyereményt is ígér, a kkor illik azt mielőbb eljuttatni a nyerteseknek. Nem sértődtem meg, mielőtt bárki ezt feltételezé, csak én szeretem a korrekt ügyintézésket. Egész életemben erre törekedtem, így lehet, hogy bennem van a hiba. További kellemes horgászatot kívánok minden olvasónak és alkotónak. Remélem végre én is lejutok a vízpartra, és elszórakozhatok kedvenc állataimmal, a halakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s