Tsurinoya NA3000 tartós teszt – a kicsomagolás

25$. kb. 7000 Ft. Házhoz szállítva. Ennyit kell fizetned egy csicsa Csurinojáért. 🙂   Pontosabban a legkevésbé csicsa, ezzel együtt legszebb Csurinojáért, az NA szériáért….

Mostanában rákattantam a MATT fekete orsókra. A távdobó feederre beszereztem az általam eddig látott legszebb orsót, egy téynleg totál matt fekete NASH-t. Közben a gázlós balatoni balinos szettre is kellett valami a Zauber helyett. Bár az a valaha volt egyik legjobb pergető orsó az árkategóriájában, de nehéz. Mikor nyakig a Balatonban állok és függőlegesen felfele nyújtott kézzel rángatom a wtd-t 2-3 órán keresztül…. az meg tudja viselni a vállam. Szóval kerestem egy könnyű orsót. Ez a Tsurinoya NA3000 zsinór nélkül mindössze 240 g (általam mért adat) –> ez pont 10 dekával! könnyebb a Zaubernél… azért az valljuk be már érezhető különbség, még a leggyúrósabb horgásztáraimnak is 😛

Hogy mennyire szép ez az orsó? Persze ez szubjektív dolog, de engem a matt fekete design már a Shimano ős-hőskorában is megfogott (van is két 15-20 éves Shimim egy Super X Match és egy fekete Sahara, a kedvenceim…). Bevallom nem szeretem a csicsa horgászcuccokat, ezért nem is veszem meg soha a Jaguar nevű nagytestvért… legyen az bármennyivel jobb. Már a sokak által disco botnak csúfolt, első szériás Berkley Pulse is nagyon határeset. Ha nem tudnék vele hajszál pontosan dobni és nem lenne ennyire kézreálló kajakos bot, akkor tuti eladtam volna. (Ami azt illeti el is adtam egyszer, csak vettem egy másikat, mert nem találtam helyette mást 🙂 )

Ez az orsó szinte full fekete, ráadásul matt fekete. A fékerő állító feketéjében van egy kis csillám, de ennyi belefér, még nekem is. A gyenge pont a néhány krómszerűre fújt műanyag elem lesz… erősen gondolkodok egy maszek pimpelésen: matt feketére kellene fújni ezt a pár alkatrészt is 🙂

Nézzétek meg ezt a vastagított felkapókart! Miért nem tud minden gyártó ilyet rátenni az orsóra…?

A zsinórbeakasztó klipsz gömbölyű, ha valaki feederezéshez venné, szerintem 1-2 szezont ott is ki fog bírni ez a kis tekerő. A pergetőknek ennél sokkal hasznosabb a brutál kikönnyített sejtes design dob. Baró!

Összegzés:

Ha a csavarokat is lecserélnék feketére én még többet is fizetnék érte! 😉

 

Csurinoja csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s